de teams

Vijf teams gaan de uitdaging aan.  Elk team bestaat uit een Brabantse Slow Food boer en drie koksstudenten.

Boeren met eerlijke teelt, lekkere ambachtelijke streekproducten, die op een duurzame manier werken. Zij bieden de oogst van hun Brabantse grond aan en werken met de jonge koks aan een lekker en eerlijk gerecht.

De koksstudenten vertegenwoordigen met trots hun eigen horeca- en koksopleiding en bereiden en presenteren hun fingerfood gerecht op de Bourgondische markt van Brabantse grond’.

We stellen ze met trots aan je voor.

Team ROC De Leijgraaf en Boer Henk van Bijzonder Brabants

Team ROC De Leijgraaf uit Cuijk

VLNR: Jeroen, Kevin, Willem Jan en Paula

 

Wij zijn Paula, Willem-Jan en Kevin en samen met onze docent Jeroen van den Heuvel en Boer Henk van Bijzonder Brabants vormen wij team ‘ROC De Leijgraaf’ voor de kookwedstrijd op 4 oktober. Wij doen de opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3, BOL te Cuijk.

Onze uitdaging is dat wij iets unieks en creatiefs willen neerzetten. Veel smaken naar voren laten komen, zonder er een te laten overheersen. Daar gaan wij voor.

Wij zijn zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd en gaan alles uit de kast halen om de winst binnen te slepen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel leerzaam. Zo leren wij om een klein, functioneel ‘finger food’ te maken en anderen smaken te combineren tot iets lekkers.

Onze aanpak wordt ingevuld middels het perfect op elkaar ingestelde teamwork. Van producten uitzoeken bij Boer Henk en het oogsten, bereiden en serveren ervan. Verder hebben wij nog een ‘geheim wapen’, maar dát houden we nog even voor onszelf.

 

Team ROC Cingel College Breda en Boer Geert van de Kaa van de WalnoothoeveTeam ROC Cingel College Breda

VLNR: Paul, Michelle, Lars, Irene en Sjoerd

 

Team ROC De Rooi Pannen en Boer van de Broek van Het Schop

Team De Rooi Pannen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team Summa Horeca College Eindhoven en Genneper Hoeve Eindhoven

Team Summa Horeca College Eindhoven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team Koning Willem 1 Den Bosch en boer de Koekoek Drimmelen

Team Koning Willem 1 Den Bosch

VLNR: Curd, Marco, Magali, Bas en Koen.

 

Wij zijn het wedstrijdteam van boerderij Koekoek, studentes aan het Koning Willem 1 College te ‘s-Hertogenbosch.

Als team zijn wij intensief bezig met het ontwikkelen van 2 toffe Fingerfood gerechtjes.  Samen met de boer en boerin zijn wij gaan kijken bij de gewassen en prachtige dieren die ze daar hebben op de boerderij.

Door midden van onze Instagram pagina; kw1c_vangrondtotmond willen wij u op de hoogte houden en u zo veel mogelijk prikkelen voor de wedstrijd op 4 oktober.

Wij hopen u te kunnen verrassen met explosies van smaken en er samen een lekkere en vooral een gezellige dag van te maken.

Hopelijk zien wij u daar ook!