The Battle

Wat staat er op het spel? 

Vijf teams van jonge koksstudenten met ‘hun’ Brabantse Slow Food boer strijden op vrijdag 4 oktober om de eer en de prijs “Boergondisch  fingerfood award van Brabantse grond’.   Locatie is de Boergondische Markt van Brabantse grond, op het terrein van Summa Horeca College, Sterrenlaan 10 te Eindhoven. 

De koksstudenten zijn samen met de streekboer vanaf de lente in de weer met het kiezen van ingrediënten uit het teeltplan. Wat is op z’n best in begin  Oktober? Welke producten kan je het beste combineren?  Wat leidt tot die verrassende, heerlijke smaak en die zekere ‘bite’?   Elk team bereidt twee eigen ontwikkelde gerechten op basis van louter ingrediënten van hun ’eigen lokale ambachtelijke boerderij’.  Er mag niets worden verspild en minimaal 80% van de ingrediënten uit hun gerecht is afkomstig van deze boer!  Een leuke uitdaging! Wat de Brabantse grond en het nazomers seizoen hen geeft, daarmee werkt het team.  

Er is een vakjury prijs en een publieksprijs.

Jouw stem is dus meebepalend. Proef en doe mee. 

Teams 

Elk team bestaat uit een Brabantse Slow Food boer en drie koksstudenten.  Boeren met eerlijke teelt, lekkere ambachtelijke streekproducten, die op een duurzame manier werken. Zij bieden de oogst van hun Brabantse grond aan en werken met de jonge koks aan een lekker en eerlijk gerecht.  De koksstudenten vertegenwoordigen met trots hun eigen horeca- en koksopleiding en bereiden en presenteren hun fingerfood gerecht op de Bourgondische markt van Brabantse grond’. 

Vakjury en reglement

Een kritische vakjury, bestaande uit Brabantse top-koks en Slow Food boeren, beoordelen de Boer&koksteams en kiezen het winnend team. Volgens strikte richtlijnen van het jury-rapport kijken ze onder andere naar kwaliteit, smaak, uitvoering, kostprijs en presentatie. Ook de gedocumenteerde uitleg van het proces zoals de ontwikkeling van de receptuur en de promotie van de teams aan het publiek zal worden meegenomen in de uiteindelijke beoordeling.

Reglement 

Wil je je verdiepen in het reglement? Kijk mee en zie waarop de sterrenchefs en boeren letten bij hun vakkundig oordeel. 

Publieksprijs 

Naast de vakjury heeft dus ook de bezoeker zijn eigen stem! Proef en beoordeel de gerechten én geniet van verhalen over de keten van grond tot mond. Met een knipkaart proef je alle wedstrijd gerechten van de vijf teams: dus alle 10 mooie geraffineerde kleine streekgerechten!.  Breng je stem uit op je favoriete team en help hen aan de award “Winnaar publieksprijs: Boergondische Fingerfood-award van Brabantse grond”.  

Prijsuitreiking 

De vakjury-prijs wordt uitgereikt is om 17.00uur op het Boergondische marktplein. Meteen erna wordt op dit plein de felbegeerde publieksprijs uitgereikt.

Bestel hier je Boergondische knipkaart, en proef de 10 heerlijke fingerfoods op de Boergondische markt van Brabantse grond. 

Voor vroege vogels is de knipkaart slechts 13,50 Euro (tot 15 september).  Koop snel je kaart en ben erbij!